El gust és un sentit consisteix a registrar el sabor i identificar determinades substàncies solubles en la saliva per mitjà d'algunes de les seves qualitats químiques.
Zones de la llengua on es detecten els diferents gustos.
1. amarg 2. àcid Zones de la llengua on es detecten els diferents gustos.


3. salat 4. dolç
Característiques:

Aquest sentit, a més, és un poderós auxiliar de la digestió, ja que se sap que les sensacions agradables del gust estimulen la secreció de la saliva i els suc gàstrics. Les papil·les gustativestenen un paper molt important en aquest sentit.
Es considera que les vies de transmissió gustatives parteixen des de les regions musculars posteriors de la llengua, a través de les seves filetes nerviosos,que conduïxen les excitacions als centres situats en el lòbul temporooccipital del cervell. Cada filet nerviós té una sensibilitat específica, relacionada directament amb les zones gustatives situades en la llengua.

Els receptors del gust es localitzen en botons gustatius situats a la llengua i també al paladar. Són sensibles a substàncies dissoltes i responen a quatre tipus de sabors: gust dolç, gust salat, gust amarg i gust àcid. Un altre gust que ha estat descrit al Japó i que es troba a certes plantes, mariscs i peixos, és l'umami.
El sabor dels aliments és una barreja entre les sensacions gustatives i les olfactives.
No hay comentarios:
Publicar un comentario